O CRIKVENICI

Brdo Kotor
Kotor je prava poslastica za sve ljubitelje povijesti. Radi se o arheološkoj zoni gdje možete vidjeti neke tragove prapovijesnog naselja, kao i tragove kuća iz srednjeg vijeka. Ne morate biti zaljubljenik u povijesne starine, dovoljno je malo mašte da zamislite kako se živjelo u stara vremena. U Kotoru ćete naći i manje gradine, kao i ruševine srednjevjekovne crkvice.

Ljubavna cestica
Naziv Ljubavna cestica vjerojatno je nastao tridesetih godina prošlog stoljeća sve češćim dolascima ljubavnih parova u taj romantični ambijent. Ljubavna cestica sjedinjuje nekoliko sadržaja – pješačenje kroz hladovinu borova i aromatičnog mediteranskog bilja, upoznavanje s kasnoromaničkom gradinom Badanj, pogled na Vinodolsku dolinu, Kvarner i Velebitski kanal.

Akvarijum
Akvarij Crikvenica smješten je u samom gradskom središtu, na prostoru od oko 200 m2. U ugodnom ambijentu akvarija nalaze se 24 bazena koja svojim izgledom podsjećaju na prirodna staništa. U njima obitava preko stotinu vrsta riba Jadrana i pedesetak primjeraka tropskih morskih riba. Akvarij je nastao kao rezultat višegodišnjeg rada skupine biologa, ihtiologa, akvarista, kemičara, ronioca i ribara iz ovog kraja, te na osnovi stručne suradnje s prijateljima iz inozemstva. U sklopu Aquariuma je i prostor rezerviran za prodaju suvenira. Posebno zanimljivi primjerci su: Jadran - murina, morska mačka, morski konjic, jastog, hobotnica, hlap, škarpina, kirnja... Tropska mora - škorpija, anđeo, klaun, kugla, paleta, zebra. Slatkovodne ribe - pirane, neonke.

ZABAVA I NOĆNI ŽIVOT
Nakon cjelodnevne zabave na plaži, kupanja, sunčanja, bavljenja sportovima, druženja s dragim ljudima s kojima provodite odmor i svih aktivnosti kojima se bavite na odmoru, ostaje Vam dovoljno energije da krenete dalje u noćni život i dobar provod. Ljeti je naročito živo, kafići uz more puni su žamora i glasne muzike, a tu su i razne kulturne manifestacije koje se održavaju i kroz koje možete upoznati običaje ovog kraja. Također, tu su i razne modne revije, koncerti i priredbe.

Ime Crikvenice
Crikvenica je dobila ime po župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije jednoj od dviju crikveničkih župnih crkava. Sagrađena je na ušću rječice Dubračine u pradavna vremena, dok je stanovništvo još uglavnom živjelo u naselju Kotor na istoimenom brežuljku iznad Crikvenice, u okrilju stare kotorske crkvene župe. Vjeruje se da je Crikvenica dobila ime upravo po ovoj prastaroj crkvici. Godine 1412. već je bila oronula, pa je obnavlja pobožni knez Nikola IV. Frankopan, ban Hrvatske i Dalmacije, koji se tada upravo vratio s hodočažća po Svetoj zemlji. Tik uz crkvicu sagradio je prostrani samostan.

GASTRONOMIJA
Budući da se Crikvenica rivijera nalazi na mjestu gdje se miješaju kontinentalni i mediteranski utjecaji, to je ostavilo trag i na kuhinji. Tako u Crikvenici i njenoj okolici možete probati specijalitete koji se sastoje od mesa-zanimljivi su oni od divljači, s aromatičnim umacima, a koji se uglavnom služe uz njoke, i uz koje pašu crna vina, a su morski specijaliteti, od svježe ulovljene ribe i morskih plodova ono što će činiti okosnicu Vaše ljetne prehrane. Tako bismo Vam preporučili da probate ribu na žaru, ili punjenje lignje, ili možda brudet koji se obično služi s palentom. Za dobar tek tu su i fina vina koja će popratiti Vaš jelovnik.

Pavlinski samostan
Bivši samostan, u kojem se u novije doba nalazi hotel, smjestio se na istočnom dijelu Crikvenice, između mora i rječice Dubračine. Upravo su na tom mjestu u 15.stoljeću Pavlini sagradili samostan kao svoju zakladu. Uz samostan se nalazi i crkva Blažene Djevice Marije. Danas je, za potrebe hotela, izgled samostana promijenjen, ali je osnovna ideja ostala.

Povijest Crikvenice
Povijest Crikvenice seže sve do antičkih vremena... Pod antičkim nazivom Ad Turres, Crikvenica se spominje kao jedno od ključnih mjesta na rimskoj cesti iz Italije za Dalmaciju. Seoba Vizigota nakon 400. godine natjerala je lokalno stanovništvo da zašititu potraži na vrhovima brda. Tako je stanovništvo Ad Turresa našlo utočište unutar zidova prapovijesne gradine Kotor (Kod tor). Prestanak ratnih pustošenja omogućio je ponovno naseljavanje priobalja. Na lijevoj strani ušća rječice Dubračine sagrađena je mala crkvica posvećena Blaženoj Djevici Mariji.

Adrenalin park
Adrenalin park je smješten u neposrednoj blizini centra grada, nalazi se u prekrasnoj šumi.Izvrsna prilika za nezaboravan doživljaj. Bilo za djecu ili za odrasle koji žele adrenalina i zabave park nudi niz sadržaja (velika staza za penjanje, kavez za cageball igre i summa-Aerotrim spinroller).

SPORT
Ako i niste ronilac, a možda biste htjeli upoznati podvodni svijet, preporučujemo Vam odlazak u lokalni ronilački centar, u kojem ćete dobiti sve potrebne informacije i savjete kako biste se uputili prema morskim dubinama. Možete ostati na morskoj površini i jedriti, budući da na rivijeri postoji više jedriličarskih klubova i marina. Također, možete ponijeti bicikl, u okolici postoje brojne bicikllističke staze i nekoliko klubova koji će Vam dati savjet i preporuku. Možda ste u većem društvu? Ako poželite, možete krenuti i na partiju sve popularnije zabave koja je idealan omjer zabave i avanture-paintball.

Plaže
Uz ugodnu klimu i ljetne ne previsoke temperature, tu su i lijepo uređene plaže koje čekaju na Vas. Dokaz uređenosti i ljepote plaža je i Plava zastava, koja je dokaz visoke čistoće mora, i ekološke svjesnosti građana koji brinu o okolišu. Plaže u Crikvenici i njenoj bližoj okolici su uglavnom šljunčane, Gradska plaža je pješčana, a da Vas ne opeku jake sunčeve zrake, hlad Vam pruža crnogorica čije grane se spuštaju do same plaže. Crikvenica se ubraja u jedno od najsunčanijih mjesta na Jadranu, sa svojih 2500 sunčanih sati godišnje, pa boravak na plažama jamči lijepu preplanulost.


Važno za znati

Iznajmljivači privatnog smještaja

Svaki iznajmljivač privatnog smještaja koji odluči svoj objekt prezenirati putem ovog weba, uz prezentaciju unutar portala dobiva i svoju individualnu (poddomensku) stranicu čije podatke može sam uređivati putem administracijskog sučelja. Tu može mijenjati svoje fotografije, tekstove, napomene i općenito podatke.

Tvrtke, obrti, ugostitelji i ostale djelatnosti

Svaka tvrtka ili obrt koji se odluči prezentirati svoju djelatnost putem ovog weba osim prezentacijskog sučelja unutar portala dobiva i svoju zasebnu poddomensku internet stranicu koju može samostalno uređivati i mijenjati (osvježavati) podatke iz administracijskog sučelja.

Oglasna ploča

Tvrtke i obrti, ugostitelji, mogu na oglasnoj ploči početne stranice oglašavati svoje događaje, evente, partije kao i trgovačke popuste koji su u tijeku kako bi stanovnici Grada i njegovi gosti bili što bolje informirani.

Poddomenske stranice

Poddomenske stranice iznajmljivača smještaja kao i firmi i obrta biti će zasebno SEO optimizirane radi lakšeg pronalaženja na tražilicama.

Reklame i Banneri

Na naš portal uvjek možete zatražiti postavljanje svog reklamnog bannera tvrtke ili obrta sa Vašim logotipom kako biste se što bolje prezentirali kupcima i klijentima. Cijene reklamnih bannera i ostalih usluga zatražite putem kontakt obrasca.

Registracija

Registrirati se na portal možete putem za to predviđenih registracijskih formi. Registracijom potvrđujete da na portalu nećete koristiti neprimjerene materijale i riječi, te da ste vlasnik prezentiranog materijala koji bi mogao podlijegati zaštiti autorskih prava.

Odgovornost

Portal Crikvenica-Croatia.com se odriče bilo kakve odgovornosti glede autorskih prava nad tekstovima i fotografijama koje na portal stave vlasnici privatnog smještaja, tvrtki i obrta. Svaki pojedini vlasnik smještaja, tvrtka i obrt postavljaju svoje materijale samostalno iz administracijskog sučelja i time potvrđuju vlasništvo nad njima.

Video

Iznajmljivači, tvrtke i obrti mogu svoje kapacitete i svoju djelatnost prezentirati i putem video isječaka koje prethodno postave na Youtube pa iz administrativnog sučelja povuku poveznicu na portal.Kontakt
Ime i prezime  
Email  
Telefon  
Tema poruke  
Poruka  

TEL:   +385 95 391 7622 TEL!

1.306 recenzija za apartmane vile i kuće za odmor

5,0 od 5
Apartmani vile i kuće za odmor u Crikvenici ocijenjeni su sa 5,0 od 5

WWW.CRIKVENICA-CROATIA.COM

Portal Crikvenica-croatia.com nastao je u želji da se objedini kompletna turistička ponuda Grada Crikvenice na jednome mjestu. Želimo svim posjetiocima našeg Grada i okolice približiti ponudu privatnog i hotelskog smještaja kao i ugostiteljskih objekata, barova i restorana te uslužnih djelatnosti u koje spadaju frizeri, maseri, trgovine, automehaničari i autopraonice te mnogi drugi koji se bave bilo kakvom djelatnošću s područja Grada Crikvenice i okolnih mjesta. U suradnji sa Udrugom Iznajmljivača Privatnog smještaja Crikvenice pokrenuli smo ovaj projekt. Projekt je napravljen u responsive web tehnologiji prilagođenoj za prikaz na pametnim telefonima (smartphone uređajima) i tabletima kao i za prikaz u HD rezoluciji.

WWW.CRIKVENICAAPARTMENTS.INFO

Video Crikvenica


>> Crikvenica Webcam <<

E VISITOR

Trenutnih posjetitelja:   165